Základní škola Mariánské ÚdolíZákladní škola Mariánské ÚdolíZákladní škola Mariánské ÚdolíZákladní škola Mariánské ÚdolíZákladní škola Mariánské ÚdolíZákladní škola Mariánské ÚdolíZákladní škola Mariánské ÚdolíZákladní škola Mariánské ÚdolíZákladní škola Mariánské ÚdolíZákladní škola Mariánské ÚdolíZákladní škola Mariánské ÚdolíZákladní škola Mariánské ÚdolíZákladní škola Mariánské Údolí

Na ptačím krmítku

Dne 25. 1. 2018 1. a 2. třídu navštívila Mgr. Tereza Pacovská, která si v rámci přírodovědného výukového programu pro nás připravila program s názvem „Na ptačím krmítku“. Žáci se dozvěděli mnoho informací o ptácích, např. kteří ptáci zde přes zimu zůstávají, kteří odlétají, také poznali ptáčka, který přilétá na zimu k nám. Měli možnost prohlédnout si vycpaniny nejznámějších ptáků u zimního krmítka a také si prohlédli pestrobarevné zbarvení méně známých ptáků. Poté zjistili, jak má vypadat správné krmítko a jak jednoduše mohou pomoc ptáčkům v zimě, kdy nemají dostatek potravy. Také si ukázali vhodnou potravu pro tyto tvory.

Poté žáci vyrobili z kelímků od jogurtu pomocí sádla a slunečnicových semínek krmítka pro ptáčky, které poté mohou zavěsit na strom.

Mgr. Lucie Třaskalíková

http://zsmarianskeudoli.rajce.idnes.cz/Vzdelavaci_program_Na_ptacim_krmitku/

 

Zanechte komentář