Základní škola Mariánské ÚdolíZákladní škola Mariánské ÚdolíZákladní škola Mariánské ÚdolíZákladní škola Mariánské ÚdolíZákladní škola Mariánské ÚdolíZákladní škola Mariánské ÚdolíZákladní škola Mariánské ÚdolíZákladní škola Mariánské ÚdolíZákladní škola Mariánské ÚdolíZákladní škola Mariánské ÚdolíZákladní škola Mariánské ÚdolíZákladní škola Mariánské ÚdolíZákladní škola Mariánské Údolí

Lesní pedagogika

23. a 24.6. 2016

Lesní pedagogika je environmentální vzdělávání o lese, vztazích a procesech, které v něm probíhají. Základním principem je předávat tyto informace zábavnou formou prostřednictvím lesního pedagoga přímo v lesním prostředí. Mottem lesní pedagogiky je: „O lese učit v lese“. Důraz je přitom kladen na vlastní prožitek účastníků aktivit lesní pedagogiky a poznávání lesa všemi smysly.

V letošním školním roce se prvňáci, druháci a třeťáci zúčastnili Lesní pedagogiky v Mariánském Údolí. Byl pro ně připraven bohatý program. Děti si vyzkoušely poznávat stromy hmatem, dozvěděly se zajímavosti o zvířatech žijících v lese, zahrály si hry na postřeh, odnesly si paletku vyrobenou z přírodnin a hlavně si povídaly s panem lesníkem o důležitosti lesa a o správném chování v něm.

Děti si opět odnesly plno zajímavých informací a spoustu zážitků.

Mgr. Kateřina Navrátilová

Zanechte komentář