Základní škola Mariánské ÚdolíZákladní škola Mariánské ÚdolíZákladní škola Mariánské ÚdolíZákladní škola Mariánské ÚdolíZákladní škola Mariánské ÚdolíZákladní škola Mariánské ÚdolíZákladní škola Mariánské ÚdolíZákladní škola Mariánské ÚdolíZákladní škola Mariánské ÚdolíZákladní škola Mariánské ÚdolíZákladní škola Mariánské ÚdolíZákladní škola Mariánské ÚdolíZákladní škola Mariánské Údolí

Olympijské hry

V úterý 28. 6. se uskutečnily Olympijské hry žáků 1. třídy. V 16:00 se všichni soutěžící – děti, rodiče, někteří prarodiče a sourozenci prvňáčků shromáždili před budovou školy. Po přivítání a vysvětlení pravidel her jsme všichni sledovali olympijského běžce, který přiběhl s olympijským ohněm. Hry spočívaly v úspěšném zvládnutí netradičních disciplín a sbírání olympijských peněz. Jednotlivé dvojice – rodič a dítě, soutěžili vždy s náhodně potkaným soupeřem – druhou dvojicí. Důležité bylo daný závod vyhrát a získat dva penízky. Za prohru si soutěžící odnesl peníz jeden. Soutěžilo se v těchto disciplínách: hod vajíčky do kbelíku s vodou, střelba na branku, namotávání lahví na provázek, závod kočárků a opičí dráha.

Nejúspěšnější byla rodina, která získala dvacet penízků. Čekalo na ně překvapení ve velké truhlici, tak jako na všechny soutěžící děti. Všichni si odnesli sladkou odměnu.

Myslím, že se Olympiáda vydařila a všichni se dobře pobavili.

Mgr. Kateřina Navrátilová

Zanechte komentář