Základní škola Mariánské ÚdolíZákladní škola Mariánské ÚdolíZákladní škola Mariánské ÚdolíZákladní škola Mariánské ÚdolíZákladní škola Mariánské ÚdolíZákladní škola Mariánské ÚdolíZákladní škola Mariánské ÚdolíZákladní škola Mariánské ÚdolíZákladní škola Mariánské ÚdolíZákladní škola Mariánské ÚdolíZákladní škola Mariánské ÚdolíZákladní škola Mariánské ÚdolíZákladní škola Mariánské Údolí

Úklid v okolí naší školy

 

Jedná se o tři dny plné dobrovolnických aktivit po celé ČR. Kdykoliv během těchto 72 hodin (13. – 15. října 2016) a zároveň jakkoliv dlouho se dobrovolníci po celém Česku pustí do aktivit, které pomohou druhým, přírodě či jejich okolí. Výsledkem těchto projektů bude mnoho úsměvů, radosti, dobrých pocitů z vykonané práce a mnoho dalších pozitivních účinků.

Cílem 72 hodin je zapojit co nejvíce mladých lidí a ukázat jim, že stačí málo, aby dokázali mnoho! Přesvědčit je, že jsou sami schopní změnit věci, které se jim nelíbí. Naučit je spolupracovat a víc vnímat svět kolem sebe. Díky pořádání jednotlivých projektů také posílit vztahy v místních komunitách a vytvořit hodnoty a zajímavé podněty pro smysluplné trávení volného času. Dále také navázat partnerství s místními radnicemi a podnikateli v obcích.

Stejně jako minulý rok, tak i letos se nám podařilo zaregistrovat a zorganizovat projekt pod názvem „Úklid v okolí naší školy“. Přispějeme tak dobré věci a navíc se budeme podílet na úklidu v našem nejbližším okolí. Hned ve čtvrtek 13. 10. 2016 jsme se NA TO vrhli! S úderem dvanácté hodiny si žáci 3. – 5. ročníku pomyslně rozdělili rajony. Nejmladší žáci prošli školní zahradu i hřiště, čtvrťáci obešli školu a přilehlý lesík a pátá třída vyčistila okolí obchodního střediska a kulturního domu. Společně jsme se pak těšili s dobře odvedené práce.

Všem pomocníčkům děkujeme!

Mgr. Martina Kopečná

Zanechte komentář