Základní škola Mariánské ÚdolíZákladní škola Mariánské ÚdolíZákladní škola Mariánské ÚdolíZákladní škola Mariánské ÚdolíZákladní škola Mariánské ÚdolíZákladní škola Mariánské ÚdolíZákladní škola Mariánské ÚdolíZákladní škola Mariánské ÚdolíZákladní škola Mariánské ÚdolíZákladní škola Mariánské ÚdolíZákladní škola Mariánské ÚdolíZákladní škola Mariánské ÚdolíZákladní škola Mariánské Údolí

VÁNOČNÍ ZPÍVÁNÍ v obchodním domě ŠANTOVKA, neděle 18. 12. 2016

 

 

Úplně poprvé jsme měli jako škola příležitost vystupovat s vánočním pásmem písní a básní v Olomouci, a to právě v obchodním domě Šantovka. Byla to zajímavá zkušenost, kterou jen tak často nezažijete. Všude samý ruch, jedno vystoupení střídající další a další, vánoční atmosféra, kolemjdoucí nakupující a samozřejmě ti, kteří se přišli podívat přímo na nás, naši nejbližší, přátelé a rodiče.

Zazpívali jsme známé písně, ale v netradičním pojetí nebo upravené vlastním textem jako například So this is Christmas a Hallelujah. Použili jsme i různé nástroje.  I naše tzv. „čínská koleda“ předvedená na zvonkohry se velmi vydařila. Přednesli jsme i tři básně, které napsaly děti samy.

Zpočátku byla znát naše nervozita, způsobená i špatným ozvučením, ale i ta nakonec opadla a obzvlášť závěrečná píseň zněla Šantovkou jako zpěv andílků. Velký dík patří všem, kteří nám pomohli se připravit, přišli nás podpořit a potěšit se s námi písněmi před Vánocemi.

Mgr. Dita Kozelková

Zanechte komentář