Základní škola Mariánské ÚdolíZákladní škola Mariánské ÚdolíZákladní škola Mariánské ÚdolíZákladní škola Mariánské ÚdolíZákladní škola Mariánské ÚdolíZákladní škola Mariánské ÚdolíZákladní škola Mariánské ÚdolíZákladní škola Mariánské ÚdolíZákladní škola Mariánské ÚdolíZákladní škola Mariánské ÚdolíZákladní škola Mariánské ÚdolíZákladní škola Mariánské ÚdolíZákladní škola Mariánské Údolí

Školní časopis roku 2016

Již čtvrtým rokem vydává naše škola školní časopis Mariánek, který jsme opět přihlásili do soutěže Školní časopis roku 2016. Tu pořádá Asociace středoškolských klubů ČR.

Celorepubliková soutěž školních časopisů je postupová soutěž. Je otevřená pro všechny, kteří vydávají časopisy nebo noviny v tištěné nebo elektronické podobě pro své spolužáky, kamarády. Ať už v podobě školních periodik nebo klubových či oddílových. Pro účast v celorepublikové části soutěže je potřeba úspěšně projít krajským kolem, které je organizováno pro každý kraj. Soutěž je zařazena do oficiálních soutěží Talent centra Ministerstva školství, mládeže a tělovýchovy.

Vyhlášení výsledků soutěže probíhá vždy začátkem prosince na Střední škole polytechnické v Brně. Do již 10. ročníku soutěže se přihlásilo celkem 489 časopisů, spolu s naším časopisem se tohoto kola zúčastnilo 25 časopisů 1. stupně základních škol. Konkurence byla opravdu velká a náš časopis se umístil na krásném 7. místě.  Kromě celkového pořadí uděluje porota také Cenu poroty, v této kategorii jsme získali 2. místo. Výsledky nás velmi potěšily a i letos se této soutěže rádi zúčastníme.

 

Michaela Niklasová

Zanechte komentář