Základní škola Mariánské ÚdolíZákladní škola Mariánské ÚdolíZákladní škola Mariánské ÚdolíZákladní škola Mariánské ÚdolíZákladní škola Mariánské ÚdolíZákladní škola Mariánské ÚdolíZákladní škola Mariánské ÚdolíZákladní škola Mariánské ÚdolíZákladní škola Mariánské ÚdolíZákladní škola Mariánské ÚdolíZákladní škola Mariánské ÚdolíZákladní škola Mariánské ÚdolíZákladní škola Mariánské Údolí

Návštěva budoucích prvňáčků ve škole

Ve čtvrtek 12. ledna navštívily naši školu děti z předškolního oddělení místní mateřské školy spolu s paní ředitelkou MŠ.

Již od rána se na ně prvňáčci těšili. Chtěli jim ukázat a pochlubit se, co všechno se od září v první třídě v českém jazyce a matematice naučili. Na úvod žáci dětem zazpívali písničku o zimě, potom již přišla na řadu práce se Slabikářem. Prvňáčci si zopakovali říkanku na písmenko D a zahráli hru na Honzíka. Následovalo psaní a počítání. V matematice si děti rády hrají s početními kartami. S nimi si procvičují pojmy: větší, menší, rovná se, za před a mezi. Na konec ukázkové hodiny si prvňáčci procvičili čtení z interaktivní tabule. Dětem z mateřské školky se nejvíce líbila interaktivní tabule, se kterou žáci pracovali. Některé děti z mateřské školy se také osmělily a vystoupily s básničkami. Na závěr všichni zúčastnění dostali sladkou odměnu a děti z mateřské školy jistě ztratily poslední obavy ze zápisu, který na ně letos v dubnu čeká.

 Mgr. Martina Vodičková

http://zsmarianskeudoli.rajce.idnes.cz/Navsteva_budoucich_prvnacku_ve_skole/

Zanechte komentář