Základní škola Mariánské ÚdolíZákladní škola Mariánské ÚdolíZákladní škola Mariánské ÚdolíZákladní škola Mariánské ÚdolíZákladní škola Mariánské ÚdolíZákladní škola Mariánské ÚdolíZákladní škola Mariánské ÚdolíZákladní škola Mariánské ÚdolíZákladní škola Mariánské ÚdolíZákladní škola Mariánské ÚdolíZákladní škola Mariánské ÚdolíZákladní škola Mariánské ÚdolíZákladní škola Mariánské Údolí

Mikulášování v MŠ a ZŠ – 5. 12. 2017

V úterý 5. prosince se u nás ve škole i v místní mateřské školce objevil Mikuláš v doprovodu andílků a čertů. Byli krásní, milí, laskaví, ale i strašidelní a čertovsky ušmudlaní. Do těchto postav se opět – jako každoročně – převlékli naši páťáci. Svých rolí se zhostili velmi zodpovědně. Mikuláš alias Ondřej Moravec měl pečlivě připravenou knihu hříchů i pochval. Postupně tak se svou družinou obešel všechny třídy. Hodné děti odměnil sladkou nadílkou, ale ty zlobivé si po jeho pokárání vzali do své péče čerti, aby je označkovali černými šmouhami. Následně se musely vykoupit básničkou nebo písničkou a panu Mikuláši dát slib, že se v budoucnu polepší. Mikuláš se poté s dětmi rozloučil a všem slíbil, že za nimi za rok opět přijde.

Od časného rána návštěvu Mikuláše očekávaly také děti v místní mateřské školce. Okolo deváté hodiny se opravdu dočkaly. Celá Mikulášova družina tak prošla všechna oddělení od Hříbečků, Berušek až po největší oddělení Včeliček. Některé děti se zpočátku trošku bály, co bude následovat, ale když jim Mikuláš začal rozdávat balíčky, napětí opadlo. Za rok se za dětmi opět vrátí.

Mgr. Irena Hrubanová

http://zsmarianskeudoli.rajce.idnes.cz/Mikulas_2017/

Zanechte komentář