Základní škola Mariánské ÚdolíZákladní škola Mariánské ÚdolíZákladní škola Mariánské ÚdolíZákladní škola Mariánské ÚdolíZákladní škola Mariánské ÚdolíZákladní škola Mariánské ÚdolíZákladní škola Mariánské ÚdolíZákladní škola Mariánské ÚdolíZákladní škola Mariánské ÚdolíZákladní škola Mariánské ÚdolíZákladní škola Mariánské ÚdolíZákladní škola Mariánské ÚdolíZákladní škola Mariánské Údolí

Vánoce na zámku Náměšť na Hané

V úterý 12. prosince děti naší školy navštívily státní zámek Náměšť na Hané. Stalo se již pěknou tradicí, že děti se v předvánočním čase seznámí s historií a zvyky adventu. Interiéry zámku byly krásně vánočně vyzdobeny, nechyběly stromečky, betlémy i vánoční cukroví. Zajímavou prohlídku dětem zpestřilo vystoupení místních dobrovolných herců s ukázkami několika pohádek. Na zámku byla pro děti připravena také výtvarná dílna, kde si každý sám mohl vyzdobit svou vánoční baňku. Tu si také krásně zabalenou odnesli všichni domů.

Po zdobení již byl čas na nákupy, které ke každému školnímu výletu neodmyslitelně patří. V místních malých krámcích byla dětem nabídnuta ručně dělaná mýdla, výrobky z keramiky i dřeva.

Zpáteční cesta autobusem všem rychle uběhla. A jistě se už všichni těší na opravdové Vánoce.

Mgr. Martina Vodičková

 

http://zsmarianskeudoli.rajce.idnes.cz/Vanocni_zamek_Namest_na_Hane/

Zanechte komentář