Základní škola Mariánské ÚdolíZákladní škola Mariánské ÚdolíZákladní škola Mariánské ÚdolíZákladní škola Mariánské ÚdolíZákladní škola Mariánské ÚdolíZákladní škola Mariánské ÚdolíZákladní škola Mariánské ÚdolíZákladní škola Mariánské ÚdolíZákladní škola Mariánské ÚdolíZákladní škola Mariánské ÚdolíZákladní škola Mariánské ÚdolíZákladní škola Mariánské ÚdolíZákladní škola Mariánské Údolí

Zápis nanečisto

Po dobrých zkušenostech z loňského roku proběhl v úterý 16. ledna 2018 v místní mateřské škole Zápis nanečisto.

Do mateřské školy se vypravily paní učitelky prvního a druhého ročníku ze základní školy v Mariánském Údolí, aby si společně s budoucími prvňáčky a jejich rodiči zkusili, jaké to bude při zápisu do základní školy. Nejdříve paní ředitelka mateřské školy všechny přivítala. Po ní paní učitelka ze základní školy vysvětlila rodičům, co by děti měly znát při zápisu do první třídy a hlavně všechny přítomné ujistila, že se toho nemusí bát.

Potom se budoucí školáci rozdělili do skupinek po čtyřech dětech a spolu s rodiči a paní učitelkou prošli pěti stanovišti. V nich děti plnily různé úkoly jako je poznávání barev, geometrických tvarů a čísel. Dále si předškoláci zkusili překreslování znaků a vyprávění pohádky. Nejvíce dětem dělalo problém zavazování tkaniček. Na úplný závěr všechny děti dostaly Pamětní list předškoláka.

Společné setkání se vydařilo a poslední obavy dětí ze zápisu jistě rozptýlilo.

Mgr. M. Vodičková

Zanechte komentář