Základní škola Mariánské ÚdolíZákladní škola Mariánské ÚdolíZákladní škola Mariánské ÚdolíZákladní škola Mariánské ÚdolíZákladní škola Mariánské ÚdolíZákladní škola Mariánské ÚdolíZákladní škola Mariánské ÚdolíZákladní škola Mariánské ÚdolíZákladní škola Mariánské ÚdolíZákladní škola Mariánské ÚdolíZákladní škola Mariánské ÚdolíZákladní škola Mariánské ÚdolíZákladní škola Mariánské Údolí

Dopravní hřiště Semafor

Výsledek obrázku pro kolo

Ve středu 24. ledna navštívili žáci 5. třídy dopravní hřiště Semafor v Olomouci. V tento den je čekala pouze teoretická část. V průběhu 4 hodin se postupně seznámili s vybavením jízdního kola, jeho součástmi, s bezpečnostními prvky a přesvědčili se na několika příkladech o nutnosti užívání cyklistické přilby při jízdě na kole. Celá lekce byla zaměřena na užívání pravidel na pozemních komunikacích, jak se správně chovat jako chodec i jako cyklista. Žáci si zde prohloubili své znalosti, zopakovali si dopravní značky a na různých modelových situacích se naučili orientovat v křižovatkách. Součástí výuky bylo připomenutí čísel tísňového volání.

Po teoretické výuce bude následovat v měsíci květnu praktické procvičení znalostí a dovedností na dopravním hřišti. Závěrem by měli všichni absolvovat písemné testy a po jejich zdárném zvládnutí obdržet ,,Průkaz mladého cyklisty “.

Mgr. Irena Hrubanová

Zanechte komentář