Základní škola Mariánské ÚdolíZákladní škola Mariánské ÚdolíZákladní škola Mariánské ÚdolíZákladní škola Mariánské ÚdolíZákladní škola Mariánské ÚdolíZákladní škola Mariánské ÚdolíZákladní škola Mariánské ÚdolíZákladní škola Mariánské ÚdolíZákladní škola Mariánské ÚdolíZákladní škola Mariánské ÚdolíZákladní škola Mariánské ÚdolíZákladní škola Mariánské ÚdolíZákladní škola Mariánské Údolí

SUPERFARMÁŘ 2018

 

 

Již od roku 2004 pořádá společnost Pygmalino, s.r.o. pro děti 1. stupně základních škol turnaje v deskové hře SUPERFARMÁŘ. Tvůrcem této hry je významný matematik Karol Borsuk. Hráči za pomoci dvanáctistěnných kostek a směny získávají do svého stáda domácí zvířata – králíky, ovce, prasata, krávy a koně. Superfarmářem se stává ten, kdo jako první shromáždí stádo domácích zvířat, v němž bude alespoň jedno zvíře z každého druhu. Všechny hráčovy plány však mohou být zmařeny, pokud se na kostce ukáže vlk nebo liška.

Družinový turnaj jsme započali v únoru a dohráli na začátku dubna. Zúčastnilo se jej 64 žáků. V prvním kole hráli žáci v šestnácti skupinkách. Vítěz každé skupiny postoupil do semifinálového kola, ve finále se potkali vítězové semifinálových kol. První místo vybojovala Katka Nováková, na druhém místě se umístil Jan Scigel. Třetí skončil Tobiáš Provazník. Stejně jako v loňském roce skončila na nepopulárním čtvrtém místě Míša Zaoralová. Děti byly odměněny hodnotnými cenami společnosti Pygmalino, s.r.o., které tímto posíláme velké díky.

Tento turnaj je u dětí velmi oblíbený a v příštím roce se jej opět rádi zúčastníme.

Mgr. Ludmila Erbesová

http://zsmarianskeudoli.rajce.idnes.cz/Superfarmar_2018/

Zanechte komentář