Základní škola Mariánské ÚdolíZákladní škola Mariánské ÚdolíZákladní škola Mariánské ÚdolíZákladní škola Mariánské ÚdolíZákladní škola Mariánské ÚdolíZákladní škola Mariánské ÚdolíZákladní škola Mariánské ÚdolíZákladní škola Mariánské ÚdolíZákladní škola Mariánské ÚdolíZákladní škola Mariánské ÚdolíZákladní škola Mariánské ÚdolíZákladní škola Mariánské ÚdolíZákladní škola Mariánské Údolí

Dopravní soutěž mladých cyklistů

 

Každoročně pořádá CENTRUM SEMAFOR soutěž žáků s dopravní tématikou. Letos si své znalosti a taktéž dovednosti jeli do Olomouce vyzkoušet 4 děti z páté třídy – Adélka Hroščaníková, Veronika Kuková, Martin Hladeček a Filip Výmola. Po slavnostním zahájení je čekaly čtyři disciplíny. V první bylo třeba zvládnout trasu s očíslovanými stanovišti, semafory, kruhovým objezdem, železničním přejezdem, polní cestou a křižovatkou.

Druhou disciplínou byla zdravověda, kde své perfektní znalosti uplatnili zejména Martin s Adélkou. Předposlední část tvořila jízda zručnosti a teoretická část vše završila. Děti se snažily ze všech sil, ale na zkušenější konkurenci bohužel nedosáhly. Ve své kategorii z pěti týmů obsadily čtvrtou příčku.

Celá soutěž měla spád, byla dobře zorganizována a všichni 4 žáci si z ní odnesli řadu nových poznatků.

Mgr. Irena Hrubanová

 

http://zsmarianskeudoli.rajce.idnes.cz/Dopravni_soutez/

Zanechte komentář