Základní škola Mariánské ÚdolíZákladní škola Mariánské ÚdolíZákladní škola Mariánské ÚdolíZákladní škola Mariánské ÚdolíZákladní škola Mariánské ÚdolíZákladní škola Mariánské ÚdolíZákladní škola Mariánské ÚdolíZákladní škola Mariánské ÚdolíZákladní škola Mariánské ÚdolíZákladní škola Mariánské ÚdolíZákladní škola Mariánské ÚdolíZákladní škola Mariánské ÚdolíZákladní škola Mariánské Údolí

Podzimní sportovní den

 

Ve čtvrtek 20. září se na naší škole konal sportovní den. Sraz všech dětí byl před školou v osm hodin, poté se po jednotlivých třídách děti odebraly směrem Radíkovská věž.

Žáci čtvrtého a pátého ročníku museli jít rychleji, protože již v 9 hodin měli domluvenou schůzku se správcem Fortu v Radíkově. Jedná se o pevnostní objekt, který byl součástí Olomoucké pevnosti. Od pana správce se žáci dozvěděli, že byl vybudován v roce 1876, nebyl však nikdy dokončen. Žáky nejvíce zaujala děla s dostřelem až 5 kilometrů.

Žáci nižších ročníků došli svým tempem pod rozhlednu později. Tam v místním areálu se děti  nasvačily, pohrály si na dětském hřišti a nakoupily drobné suvenýry. Nejvíce si menší děti oblíbily výběh, kde  žijí malé kozy a děti je mohou krmit. Potom již následovala cesta zpět ke škole. Po malém zastavení na Posluchově dorazily všechny děti ke škole zdravě unavené. Počasí dětem přálo, a tak si všechny užily den strávený společně v přírodě.

 

Mgr. M. Vodičková

 

 

Zanechte komentář