Základní škola Mariánské ÚdolíZákladní škola Mariánské ÚdolíZákladní škola Mariánské ÚdolíZákladní škola Mariánské ÚdolíZákladní škola Mariánské ÚdolíZákladní škola Mariánské ÚdolíZákladní škola Mariánské ÚdolíZákladní škola Mariánské ÚdolíZákladní škola Mariánské ÚdolíZákladní škola Mariánské ÚdolíZákladní škola Mariánské ÚdolíZákladní škola Mariánské ÚdolíZákladní škola Mariánské Údolí

Předvánoční hrad Šternberk

 

V prosinci na svátek svaté Lucie celá naše škola vyjela na výlet na hrad Šternberk. Vyrazili jsme hned ráno dvěma pohodlnými autobusy a za 40 minut jsme stáli před hradem. V úvodu se žáci rozdělili na dvě skupiny mladších a starších dětí. První skupina v jednom z hradních sálů vyráběla gelové svíčky a druhá skupina dětí šla na předvánoční prohlídku hradu.

Hrad byl krásně vánočně vyzdoben. Průvodce nejdřív děti zavedl do hradní kaple. Tam se děti od průvodce dozvěděly o historii betlémů a také jak se na hradě slavily Vánoce. Děti nejvíce zaujaly hračky z minulého století a také krásně vyzdobené perníčky. Na úplný závěr prohlídky se žáci podívali do nově opravené hradní kuchyně. Potom se obě skupiny dětí vyměnily.

Ke každému výletu patří také nákup dárků a suvenýrů. V místním hradním obchůdku bylo všeho dostatek. Potom už děti čekala cesta domů a oběd ve školní jídelně.

Návštěva hradu se vydařila a všichni se již těší na opravdové Vánoce.

Mgr. M. Vodičková

 

Zanechte komentář