Základní škola Mariánské ÚdolíZákladní škola Mariánské ÚdolíZákladní škola Mariánské ÚdolíZákladní škola Mariánské ÚdolíZákladní škola Mariánské ÚdolíZákladní škola Mariánské ÚdolíZákladní škola Mariánské ÚdolíZákladní škola Mariánské ÚdolíZákladní škola Mariánské ÚdolíZákladní škola Mariánské ÚdolíZákladní škola Mariánské ÚdolíZákladní škola Mariánské ÚdolíZákladní škola Mariánské Údolí

Recitační soutěže

Dne 20. 2. proběhlo v naší škole školní kolo recitační soutěže. Z každé třídy se zúčastnili 3 zástupci s nejkrásnějšími básničkami a nejlepším přednesem. Žáci byli rozděleni do dvou skupin – první až třetí třída a čtvrtá až pátá třída. Paní učitelky čekal nelehký úkol vybrat z každé kategorie 3 nejlepší recitátory. Všichni žáci dostali odměnu za účast a nejlepší tři z obou kategorií postoupili do okresního kola recitační soutěže v Olomouci. Gratulujeme vítězům a děkujeme všem zúčastněným.

Do okresního kola recitační soutěže, které probíhalo dne 6. 3. 2019 v Olomouci, postoupili z první kategorie Nela Pavlasová s básničkou Ztracená teta, Beáta Kuběnková s básničkou Leden a Lukáš Šulc s básničkou Turistická příhoda s detektivní zápletkou, z druhé kategorie postoupili Simona Votoupalová s básničkou Malá zmoklá slepice, Tobiáš Provazník s básničkou Nic a Jan Polášek s básničkou Zabijačka v Kotěhulkách.

Do Olomouce jsme vyrazili ranním vlakem, do Domu dětí a mládeže jsme došli pěšky, v DDM jsme se rozdělili do dvou skupin a postupně recitovali básničky. V první kategorii do krajského kola postoupila Nela Pavlasová a Beáta Kuběnková získala ocenění. V druhé kategorii se z naší školy neumístil nikdo, žáci v druhé kategorii přednášeli převážně prózu, naši žáci byli nachystáni tradičně básničkami.

Recitační soutěž Mikroregionu Bystřička se v letošním roce konala v kulturním domě ve Velké Bystřici dne 27. 3., účastnilo se jí 10 škol z blízkého okolí. Naši školu reprezentovali stejní žáci jako v okresním kole v Olomouci. Pedagogický doprovod byl zároveň i porotou. Pro žáky bylo nachystáno malé občerstvení, divadlo na uvolnění atmosféry a hry v průběhu pauzy. Nejdříve vystoupili žáci první kategorie, poté žáci druhé. Diplom obdržel Jan Polášek, který se umístil na třetím místě. V první kategorii byla nejlepší Beáta Kuběnková, která se umístila na místě čtvrtém. Všem děkujeme za příjemně strávené dopoledne.

Výhercům gratulujeme a těšíme se na další ročník.

Mgr. Lucie Třaskalíková

Zanechte komentář