Základní škola Mariánské ÚdolíZákladní škola Mariánské ÚdolíZákladní škola Mariánské ÚdolíZákladní škola Mariánské ÚdolíZákladní škola Mariánské ÚdolíZákladní škola Mariánské ÚdolíZákladní škola Mariánské ÚdolíZákladní škola Mariánské ÚdolíZákladní škola Mariánské ÚdolíZákladní škola Mariánské ÚdolíZákladní škola Mariánské ÚdolíZákladní škola Mariánské ÚdolíZákladní škola Mariánské Údolí

ŠKOLA V PŘÍRODĚ            4. – 5. ročníku                                                    9. – 13. října 2017

Ptáte se, jak jsme se měli na Škole v přírodě?

Dalo by se o tom dlouze vyprávět. Pokusím se vám alespoň přiblížit a dětem připomenout, co vše jsme prožili.

Velmi jsme se těšili na tento výjimečný týden na SLUŇÁKOVĚ a hned po příjezdu na místo jsme se nemohli dočkat svých pokojů. Ovšem jako všichni výletníci i my jsme byli podrobně seznámeni s okolím, pravidly a s programem, který nás čekal. Pojmenovali ho pro nás BOBŘÍ POBYT nebo BOBŘÍ PUTOVÁNÍ.

Následovaly dny plné poznávání, her, zajímavých aktivit a tvoření. Prozkoumali jsme bobra skrz naskrz. Navštívili jsme vodní živočichy, bobří domov a jeho okolí. Moc nás bavilo lovit a zkoumat malé tvory a také odlévat bobří stopy. „Bobr“ nám také vyprávěl o hvězdách, slunci či ročních obdobích. Vytvářeli jsme také LandArt – umělecká díla z nalezených přírodnin. Seznámili jsme se i s životními příběhy dětí z různých koutů světa. Dozvěděli jsme se, jak žijí, co je trápí.   Poznali jsme, že si lze hrát i se zcela obyčejnými věcmi namísto drahých hraček. Důkazem je i malá hračka, kterou jsme si vyrobili z víček nebo kelímku. Pro mnohé z nás byla zajímavá informace o značce FAIRTRADE. Výrobky takto označené totiž podporují zdravý vývoj dětí z těchto zemí a zdraví jejich rodičů.

Moc se nám líbil i středeční výlet s opékáním špekáčků a vylepšený spoustou her. Všechny poznatky jsme si mohli připomenout v Bobřím deníku, který každý z nás dostal.

Také všechny večerní programy byly poutavé, plné energie a legrace. Procházky do okolí nám ukázaly spoustu zajímavých věcí z přírodních zákonitostí. Pomohli nám k tomu stavby jako Sluneční hora, Rajská zahrada, Kouzelný les poznání a zvuků nebo Lesní chrám. Následovaly programy jako Talentmánie, Filmový večer, večerní Kvíz a ze všeho nejoblíbenější Diskotéka. Ta byla skvělým zakončením našeho týdenního pobytu. Úplně poslední tečkou bylo zábavné závěrečné shrnutí týdne.  Věřím, že děti budou dlouho vzpomínat na společné zážitky a co víc, vznikají díky nim i další – nové.

 

Mgr. Dita Kozelková

http://zsmarianskeudoli.rajce.idnes.cz/Skola_v_prirode_4._a_5.trida/

Zanechte komentář