Základní škola Mariánské ÚdolíZákladní škola Mariánské ÚdolíZákladní škola Mariánské ÚdolíZákladní škola Mariánské ÚdolíZákladní škola Mariánské ÚdolíZákladní škola Mariánské ÚdolíZákladní škola Mariánské ÚdolíZákladní škola Mariánské ÚdolíZákladní škola Mariánské ÚdolíZákladní škola Mariánské ÚdolíZákladní škola Mariánské ÚdolíZákladní škola Mariánské ÚdolíZákladní škola Mariánské Údolí

72 hodin

 

 

 

 

 

V pátek dne 12. 10. se žáci 2. a 3. třídy zúčastnili celorepublikové akce 72 hodin, jedná se o tři dny plné dobrovolnických aktivit, které se v ČR konají již po sedmé. Kdykoliv během těchto 72 hodin (11. – 14. října 2018) a zároveň jakkoliv dlouho se dobrovolníci po celém Česku pustí do aktivit, které pomohou druhým, přírodě, či jejich okolí. Výsledkem těchto projektů bude mnoho úsměvů, radosti, dobrých pocitů z vykonané práce a mnoho dalších pozitivních účinků.

Cílem této akce je zapojit co nejvíce mladých lidí a ukázat jim, že stačí málo, aby dokázali mnoho! Přesvědčit je, že jsou sami schopní změnit věci, které se jim nelíbí. Naučit je spolupracovat a víc vnímat svět kolem sebe.

Stejně jako v minulých letech, tak i letos podpořila naše škola tento skvělý projekt. Podařilo se nám zaregistrovat a zorganizovat projekt pod názvem „Úklid v okolí naší školy“. Přispěli jsme tak dobré věci a podíleli jsme se na odstranění odpadků v našem nejbližším okolí. S úderem desáté hodiny mladší žáci prošli školní zahradu i hřiště. Poté se vydali kolem školního plotu. Starší žáci vyčistili okolí obchodního střediska, kulturního domu a několika panelových bloků. Společně jsme se pak těšili z dobře odvedené práce. Žáci obdrželi placky a náramky s logem tohoto projektu. Všem pomocníkům moc děkujeme!

Mgr. Lucie Třaskalíková

https://zsmarianskeudoli.rajce.idnes.cz/72_hodin_-_uklid_v_okoli_skoly_2018/

Zanechte komentář